فهرست مطالب

Iranian Journal of Applied Linguistics
Volume:14 Issue: 2, Sep 2011

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عبدالحسین احمدی، رضا غفارثمر، مسعود یزدانی مقدم صفحه 1
    این تحقیق به بررسی تاثیر فعالیت های تمرکزی(focused tasks) بر روی پیشرفت توانش کاربردی زبان آموزان انگلیسی به عنوان زبان خارجه پرداخته است. بدین منظور، محققین تاثیر آگاهی انگیزی (Consciousness Raising) به عنوان یک فعالیت ورود محور واملاء-انشاء) Dictogloss که یک فعالیت مشارکتی تولیدی محسوب می گردد) را به عنوان یک فعالیت تولید محور مورد مقایسه قرار داده اند. در آغاز، 147 زبان آموز انگلیسی ایرانی با شرکت در مطالعه، محققین را در ساخت ابزار تحقیق یعنی پرسشنامه درک، تستهای تشخیص و تولید یاری نمودند. در همین راستا، 43 بومی آمریکایی انگلیسی زبان برای ساختن تست تشخیص و مواد آموزشی برای انجام تحقیق دعوت به همکاری شدند. برای انجام تحقیق، 60 زبان آموز انگلیسی فارسی زبان بر اساس نمراتشان درآزمون سطح آکسورد (2004) به دو گروه همگن تقسیم گردیدند. این گروه ها به طور تصادفی در یکی از شرایط آموزشی آگاهی انگیزی به عنوان یک فعالیت ورود محور و املاء-انشاء به عنوان یک فعالیت تولید محور قرار گرفتند. این دو فعالیت برای ارائه آموزش به مدت هشت جلسه مورد استفاده قرار گرفتند. براساس نتایج پرسشنامه و تستها، تاثیر آموزش(از پیش آزمون تا پس آزمون اول) و زمان (از پس آزمون اول تا پس آزمون دوم) باعث تفاوت معناداری بین دو گروه نگردید. نتایج پرسشنامه و تستها نشانگر پیشرفت معنادار شرکت کنندگان در هر دو فعالیت در پس آزمون اول و دوم نسبت به پیش آزمون میباشد. شرکت کنندگان در هر دو فعالیت توانستند تاثیر مثبت آموزش را در پس آزمون دوم بر روی پرسشنامه درک و تست تولید حفظ نمایند. اما در مورد تست تشخیص، شرکت کنندگان در فعالیت تولید محور نتوانستند تاثیر مثبت آموزش را در پس آزمون دوم حفظ نمایند.
    کلیدواژگان: فعالیت آگاهی انگیزی، فعالیت املاء، انشاء، فعالیت های ورود محور و تولید محور، منظورشناسی، منظورشناسی بین زبانی آموزشی، درخواست، تعدیل کننده های درخواست
  • رامین اکبری، کبری توسلی صفحه 31
    طی سالهای اخیر، معلمین به عنوان یکی از مهمترین عوامل در تعلیم و تربیت بیش از پیش مورد توجه محققین قرار گرفته اند. در این راستا، تلاشهای زیادی جهت یافتن روابط بین متغیرهای مختلف معلمان (از جمله کارآمدی، تحلیل رفتگی شغلی، سبک تدریس و هوش هیجانی) و ویژگی های جمعیت شناختی آنان (نظیر جنسیت، میزان تحصیلات، و سابقه تدریس) در رشته های وابسته به تعلیم و تربیت صورت گرفته است. با این وجود، فقدان چنین تحقیقاتی در رشته آموزش زبان انگلیسی محسوس می باشد. هدف از تحقیق حاضر، یافتن روابط میان برخی از این متغیرها در بین معلمان زبان انگلیسی ایرانی بود. بدین منظور، 264 معلم زبان انگلیسی به چهار پرسشنامه کارآمدی، تحلیل رفتگی شغلی، سبک تدریس، و هوش هیجانی پاسخ دادند. نتایج تحلیل داده های جمع آوری شده حاکی از وجود همبستگی معنا دار در بین برخی از اجزا این چهار متغیر از یکسو و اختلاف معنا دار در بین بعضی از این اجزا بر اساس جنسیت، میزان تحصیلات، و سابقه تدریس افراد شرکت کننده در تحقیق بود.
    کلیدواژگان: کارآمدی معلم، تحلیل رفتگی شغلی، سبک تدریس، هوش هیجانی، ویژگیهای جمعیت شناختی، آموزش زبان انگلیسی
  • جواد غلامی، مرتضی بصیریان صفحه 63
    در مطالعات توجه به ساختار و شکل زبان، میزان جذب به عنوان نشانگر تاثیر فعالیتهای تمرکز بر روی ساختارهای زبان و تسهیل فراگیری آن در درازمدت عنوان شده است. با این حال، تمام مطالعات صورت گرفته در این زمینه بر اساس مشاهدات ضبط شده از کلاسهای ارتباط-محور بوده است. پژوهش حاضر تلاش نوینی برای اندازه گیری میزان جذب با استفاده از برگه های ثبت میزان جذب بر اساس 18 ساعت تعامل ارتباط-محور و معنی-محور بین یک مدرس و زبان آموزان ایشان می باشد. در این راستا، بر اساس داده های ضبط شده تمام موارد توجه پیشگیرانه به ساختار و شکل زبان نشات گرفته از طرف مدرس و یا زبان آموزان و میزان جذب آنها از طرف زبان آموزان شناسایی و دسته بندی شدند. سپس، این یافته ها با میزان جذب ثبت شده توسط زبان آموزان در برگه های جذب مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این تحلیلها نشان داد که میزان جذب در برگه ها نسبت به مقدار آن در مشاهدات شفاهی در مورد ساختارهای زبانی که از طرف معلم مورد تاکید قرار گرفته بود بسیار بیشتر بوده است. اما این موضوع در مورد ساختارهایی که از طرف زبان آموزان به صورت پیشگیرانه مورد توجه قرار گرفته بودند مورد تایید قرار نگرفت. نتایج این پژوهش کمک شایانی به روشن نمودن بیشتر برداشت محققین و مدرسان زبان انگلیسی در مورد ماهیت و میزان واقعی جذب می نماید و زمینه های جدیدی را برای کاوش بیشتر میزان جذب معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: توجه به ساختار زبان، پیشگیرنده، توجه پیشگیرانه به ساختار زبان از طرف مدرس، توجه پیشگیرانه به ساختار زبان از طرف زبان آموز، میزان جذب
  • شیوا کیوان پناه، زهزا قاسمی صفحه 89
    این تحقیق به بررسی منابع اصلی کاهنده انگیزه دانش آموزان ایرانی در یادگیری زبان دوم و سنجش رابطه بین کاهش انگیزه و جنسیت و مقطع تحصیلی دانش آموزان می پردازد. به منظور یافتن عوامل اصلی کاهنده انگیزه پرسشنامه ای با 32 سوال پنج گزینه ای تدوین و توسط 327 دانش آموز دختر و پسر تکمیل شد. به منظور بررسی عوامل اساسی پرسشنامه تحلیل عامل اکتشافی انجام شد. بر اساس نتایج پنج دسته از عوامل کاهنده انگیزه شناسایی شدند: مطالب مواد و امکانات اموزشی، نگرش نسبت به جامعهانگلیسی زبان، معلم، تجربه شکست، نگرش نسبت به یادگیری زبان دوم. به منظور بررسی عوامل کاهنده انگیزه در رابطه با جنسیت و مقطع آموزشی دانش آموزان دو تحلیل واریانس یک طرفه انجام شدند. یافته ها تفاوت معناداری بین دانش آموزان دختر و پسر در مورد سه عامل کاهنده انگیزه نشان دادند. تفاوت معناداری بین دانش آموزان در مقاطع تحصیلی مختلف نسبت به سه عامل کاهنده انگیزه مشاهده شد. در پایان، یک تحلیل واریانس چند متغیره به منظور بررسی تفاوتهای بین دانش آموزان دختر و پسر در مقاطع تحصیلی یکسان در مورد عوامل کاهنده انگیزه انجام شد. تفاوت معناداری بین دانش آموزان دختر و پسر در مقاطع تحصیلی مختلف نسبت به همه عوامل کاهنده انگیزه جز یک مورد یافته شد.
    کلیدواژگان: کاهش انگیزه، انگیزه، عوامل کاهنده انگیزه، یادگیری زبان دوم
  • عزیزاالله میرزایی، مسعود رحیمی دومکانی، زری شاکریان صفحه 111
    با توجه به آینده بکارگیری یک سیستم یادگیری دوگانه، آگاهانه و غیر آگاهانه، در تئوری ها و پژوهش های زبان دوم، الیس (2006) بر این باور است که بررسی های بیشتر پیرامون چنین تمایزی برای مدل سازی و دریافت بهتر مهارت بسندگی زبان دوم و توانایی اندازه گیری و سنجش آن مفید و حائز اهمیت است. این پژوهش قابلیت دسترسی متفاوت دانش آگاهانه و غیر آگاهانه دستور زبان را برای مهارت بسندگی دانشجویان زبان انگلیسی بررسی کرده است. شرکت کنندگان در این مطالعه 160 دانشجوی زبان انگلیسی بودند که در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه شهرکرد تحصیل می کردند. مجموعه ای از آزمونها شامل آزمون سنجش صحت قواعد دستور زبان با مدت زمان محدود و همین آزمون بصورت تشریحی و بدون مدت زمان خاص و نیز آزمون تافل برای جمع آوری اطلاعات استفاده شدند. مجموعه ای از آزمونهای سنجش ضریب همبستگی برای بررسی سهم های دو دانش آگاهانه و غیر آگاهانه دستور زبان در آزمون تافل و بخشهای مختلف تافل محاسبه شدند. نتایج بدست آمده هیچگونه همبستگی آماری حائز اهمیتی بین نمرات دانش غیرآگاهانه و نمرات آزمون تافل نشان نداد، اما همبستگی خوبی بین نمرات دانش آگاهانه و نمرات آزمون تافل دیده شد. همچنین رابطه متوسطی بین دانش آگاهانه و اجزای مهارت بسندگی وجود داشت. اما هیچ رابطه ای بین دانش غیرآگاهانه و اجزای تشکیل دهنده مهارت بسندگی دیده نشد. همچنین آزمون استاندارد رگرسیون نشان داد که دانش آگاهانه دستور زبان توانست مهارت بسندگی این دانشجویان را در زبان انگلیسی بهتر پیش بینی کند. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد یادگیری دانش آگاهانه دستور زبان انگلیسی در جاهایی که انگلیسی، زبانی خارجی محسوب می شود ضروری است و احتیاج به بررسی بیشتری دارد بویژه زمانی که هدف اولیه کسب مهارت بسندگی شناختی آکادمیک است.
    کلیدواژگان: دانش آگاهانه و غیر آگاهانه ی دستور زبان انگلیسی، مهارت بسندگی زبان دوم، قابلیت دسترسی متفاوت
  • ضیاء تاج الدین، سامان عبادی صفحه 145
    هدف این تحقیق بررسی آگاهی منظورشناختی-زبانی زبانآموزان در اثنای پردازش داده های منظورشناختی ضمنی و نیز ارتباط این آگاهی با توانایی زبانی و انگیزه بود. بدین منظور ارتباط بین توجه به درخواست دوجملهای با سطح زبانی و انگیزه درونی و بیرونی سنجیده شد. آزمودنی های این تحقیق شامل 121 زبان- آموز سطح پیشرفته بودند که به پرسشنامه انگیزه و آزمون توانایی زبانی پاسخ دادند. در ابتدا بر اساس نتایج پرسشنامه، ساختار عاملی انگیزه مشخص شد. سپس از بین این افراد، 35 زبانآموز به طور تصادفی برای مرحله تجربی انتخاب شدند و درفعالیتی شرکت کردند که هدف آن توجه به ساختار درخواست بود. در پایان فعالیت، این زبانآموزان در پروتکل کلامی شرکت کردند تا میزان آگاهی آنان از ساختار مورد نظر سنجیده شود. نتایج نشان داد که زبانآموزان به ساختار درخواست به طور غیریکسان توجه کردند و اینکه این توجه با انگیزش آنها ارتباط معنیدار داشت نه با سطح زبانی. مع هذا ارتباط توجه با انگیزه بیرونی با یافته های تاکاهاشی (2005) که مطالعه مشابهی انجام داده است مغایرت دارد. یافته های این تحقیق دال بر آن است که زبانآموزان در محیطهای مختلف دارای تمایلات انگیزشی متفاوتی برای توجه به ویژگی های منظورشناختی داده ها هستند.
    کلیدواژگان: توجه، توانایی زبانی، انگیزه، ویژگیهای منظورشناختی، زبانی، ساختارهای درخواست دوجمله ای
  • منصور توکلی، علیرضا احمدی، مریم بحرانی صفحه 173
    تحقیق حاضر تلاشی است در جهت بررسی نقشی که آشنایی با ژانر در عملکرد فراگیران زبان انگلیسی به ایفا می کند. این تحقیق همچنین (C-test) و تک (cloze) عنوان زبان خارجی در دو نوع آزمون کلوز سعی در روشن ساختن این موضوع دارد که آیا آزمون تک همانند آزمون کلوز توانایی زبان را مورد سنجش قرار می دهد؟ شرکت کنندگان در این تحقیق پنجاه و یک دانشجوی کارشناسی رشته زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه اصفهان با سطح زبانی متوسط بودند. داده های این تحقیق طی دو جلسه درسی جمع آوری شد. در اولین جلسه، شرکت کنندگان دردو آزمون نو ساخته کلوز با ژانر آشنا (ادبی) و ناآشنا (سیاسی) شرکت کردند.در جلسه دوم نیز، شرکت کنندگان دو آزمون تک نو ساخته با ژانر آشنا (ادبی) و ناآشنا (سیاسی) را پشت سر گذاشتند. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که آشنایی با ژانر بر روی عملکرد فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی در هر دو آزمون کلوز و تک تاثیر معنا داری دارد. نتایج حاصله همچنین حاکی از تعامل معنا دار بین آزمون کلوز به عنوان آزمون سنجش توانایی زبان و آزمون تک با ژانر یکسان بود.
    کلیدواژگان: آزمون کلوز، آزمون تک، ژانر، ژانر ادبی، ژانر سیاسی
|
  • Abdolhossein Ahmadi, Reza Ghafar Samar, Massood Yazdanimoghaddam Page 1
    The present study examines the impact of focused tasks on the development of Iranian EFL learners’ pragmatic competence. To this end, we compared the effectiveness of the dictogloss (DIG) as an output-based task and the consciousness raising (CR) as an input-based task in teaching English requestive downgraders. Prior to the experiment, 147 Iranian EFL learners participated in the study to develop the instruments. Also, 43 American native English speakers provided the baseline data for the construction of the recognition test and the instructional treatment. We matched 60 Iranian EFL learners in two groups based on their scores on the Oxford Placement Test (2004). The groups were then randomly assigned to instructional conditions; namely, the DIG and CR tasks. The instructional treatment continued for 8 sessions. The results revealed that neither the effects of instructional treatment nor the effects of time were significant between the groups on pragmatic measures. The findings also demonstrated that participants in both tasks preformed significantly better in the immediate and delayed posttests than in the pretest. Similarly, participants in both groups maintained the positive effects of the treatment in the delayed posttest on the production and perception measures. For the recognition measure, however, the participants in the DIG condition significantly fell to a lower level in the delayed posttest.
    Keywords: Consciousness Raising Task, Dictogloss Task, Input, Output Based, Tasks, Instructed Interlanguage Pragmatics, Pragmatics, Request, Requestive Downgraders
  • Ramin Akbari, Kobra Tavassoli Page 31
    Nowadays, teachers are receiving more attention in the studies done in mainstream education since it is believed that they play the most important role in educational settings, and therefore their different aspects, such as teacher efficacy, burnout, teaching style, and emotional intelligence, have received great attention. Moreover, demographic characteristics of teachers are more examined these days since they are thought to play major roles in teachers’ performance in the classroom. Despite great attention to different aspects of teachers and their demographics in mainstream education, such studies are rare in the English Language Teaching field. This study was therefore designed to explore possible relationships among English language teachers’ sense of efficacy, burnout, teaching style, and emotional intelligence on the one hand, and to document probable differences among them with respect to teachers’ gender, degree, and experience on the other hand. To this end, four different instruments, one for each of the variables, were administered among 264 Iranian English language teachers. The findings showed significant even though not high correlations among some of the components of teacher efficacy, burnout, teaching style, and emotional intelligence, as well as significant differences among some the components of these variables with respect to teachers’ gender, degree, and experience. The results of this study can help teacher educators in dealing with different teachers since they will know about the variations among teachers’ performances in the classroom and the problems any teacher with certain characteristics may have.
    Keywords: Teacher efficacy, Burnout, Teaching style, Emotional intelligence, Demographics, ELT
  • Javad Gholami, Morteza Bassirian Page 63
    Uptake is believed to be an indication of the effectiveness of focus on form practices and a possible facilitator for language acquisition. All the accounts of uptake in the literature have been based on the observational data derived from the audio-recordings of the meaning-focused classes. The present study is a novel attempt to account for instances of uptake in 18 hours of meaning-focused instruction in an intact EFL class through an elicitation instrument called uptake sheet. To this end, all instances of teacher- and learner-initiated preemptive Focus on Form Episodes (FFES) and uptake moves following them were identified and coded in the audio-recorded data. Then, the researchers cross-checked the audio-data findings with the ones in the uptake sheets. Compared to the oral uptake moves captured through the audio-data, the analyses revealed a significantly higher frequency of uptake moves in the uptake sheets following teacher-initiated FFEs, but a lower frequency of uptake moves was found in the case of learner-initiated FFEs. The findings would, hopefully, further clarify our conception of the nature and rate of uptake and would pave the way for further research on exploring multiple instances of uptake not accounted for so far in the literature.
    Keywords: Focus on Form, Preemptive, Learner, initiated FFE, Teacher, initiated FFE, Uptake
  • Shiva Kaivanpanah, Zahra Ghasemi Page 89
    This study investigated the main sources of Iranian student's demotivation in L2 learning and examined demotivation in relation to student's gender and level of education. To find the major demotivating factors, a questionnaire consisting of 32 items was developed and completed by 327 students. An exploratory factor analysis was conducted to explore the factorial structure of the questionnaire. Based on the results, five categories of demotivating factors were identified: Learning Contents, Materials, and Facilities, Attitude towards English Speaking Community, The Teacher, Experience of Failure, and Attitude towards Second Language Learning. To examine demotivating factors in relation to student's gender and educational level, two one-way analyses of variance were run. The results indicated significant differences between male and female students in terms of three demotivating factors. Significant differences were observed between students at different levels of education with regard to the three demotivating factors. Finally, a multivariate analysis of variance was performed to examine demotivating factors in relation to student's gender and educational level. Significant differences were found between male and female students across educational levels in terms of all demotivating factors except one.
    Keywords: Demotivation, Motivation, Demotivating factors, Second language learning
  • Azizullah Mirzaei, Masoud Rahimi Domakani, Zari Shakerian Page 111
    Considering the future of the application of a dual explicit-implicit learning system to the L2 theory and research, Ellis (2006) argues that further investigation of the distinction is useful for modeling, understanding, and measuring second language proficiency. This study explored the differential accessibility of EFL learner's explicit and implicit grammatical knowledge to their language proficiency. The participants were 160 EFL graduate and undergraduate students at Shahrekord University (Iran). A test battery including a timed grammaticality judgment test (GJT), an untimed GJT, and a TOEFL was used to gather the data. A set of correlation coefficients was computed to explore the contributions of implicit and explicit grammatical knowledge to the TOEFL and its sub-components. The results showed that there was no statistically significant correlation between the EFL learner's implicit grammatical knowledge and their TOEFL (sub-components) scores, but there was a strong relationship between the EFL learner's explicit grammatical knowledge and their general proficiency. A medium relationship also existed between the explicit knowledge and the TOEFL sub-components. Then, a Standard Multiple Regression demonstrated that explicit knowledge better predicted the EFL learner's general L2 proficiency. The results suggest that learning explicit grammatical knowledge is necessary in EFL contexts and needs much more consideration when the primary focus is on the cognitive academic language proficiency or skills.
    Keywords: Implicit, explicit grammatical knowledge, General language proficiency, Differential accessibility
  • Zia Tajeddin, Saman Ebadi Page 145
    This study explored EFL learners’ pragmalinguistic awareness in processing implicit pragmatic input and the extent to which their awareness of the target features was related to motivation and proficiency. It was carried out in an EFL context to explore the roles of these two variables, particularly intrinsic and extrinsic motivation, in noticing bi-clausal request forms in implicit pragmatic input. The participants in this research were 121 advanced EFL learners from a language center, participating as members of intact classes. All participants took a proficiency test and completed a motivation questionnaire in order to explore the factorial structure of motivation. Then, out of them, 35 learners were randomly selected to form the treatment group. They then took part in a noticing-the-gap activity as a treatment task. The degree of learner's awareness of the target pragmalingustic features was assessed through a respective awareness questionnaire administrated immediately after the treatment. However, the current study shows that EFL students are rather extrinsically motivated and instrumentally oriented to notice pragmalinguistic features, which is incompatible with what Takahashi reported on students’ intrinsic orientation to notice pragmaliguistics in the Japanese EFL context. This suggests that learners in different contexts have different motivational dispositions to pragmalinguistic awareness.
    Keywords: Attention, Noticing, Proficiency, Motivation, Pragmalinguistic features, Bi, clausal request forms
  • Mansoor Tavakoli, Alireza Ahmadi, Maryam Bahrani Page 173
    The current study tries to investigate the particular role familiarity with the genre of the text plays in EFL learners’ performance on two types of tests, i.e. cloze test and C-test. It also attempts to determine whether C-test is a measure of language proficiency like cloze test. The participants of the study were fifty-one intermediate undergraduate students majoring in English Literature at the University of Isfahan. In two sessions, the participants took a battery of measures (a) two newly developed cloze tests of familiar (literary) and unfamiliar (political) genres, and (b) two newly developed C-tests of familiar (literary) and unfamiliar (political) genres. The results of data analysis revealed that familiarity with genre has a significant impact on the performance of EFL learners on both cloze test and C-test. The results further disclosed that there is a significant correlation between cloze test, as a measure of language proficiency, and C-test with the same genre.
    Keywords: Cloze test, C, Test, Genre, Literary genre, Political genre